Можем ли да използваме Xylitol по време на диета?

Разбирането, че подсладителите са вредни почти колкото захарта и избягването на всичко свързано с тях по време на диета – е грешно.

Стресирането на организма обаче се оказва най-вредно от всичко, за което сте чели и чували, и може да доведе до неподозирани обрати. Затова, ако не можете да пиете сутрешното си кафе или чай без да ги подслаждате – и въпреки това сте решили да намалите захарта и да започнете диета – има адекватно решение. С избора на натурален подсладител, който да бъде нискокалоричен, можете да продължите да готвите сладко и да пиете сутрешните си напитки точно както ги обичате. А какъв по-добър избор от Ксилитол (Xylitol)?

Освен, че той е натурален продукт извлечен направо от кората на брезите – вкусът му е трудноразличим от този на захарта и го прави чудесен заместител. Можете да консумирате от него когато и колкото си пожелаете. Доказателство за това е честата му употреба при направата на различни сладкарски изделия, дъвки и т.н. Именно с използването на пет грама Ксилитол вие замествате сто грама захар, а това прави приема на калории 12 вместо 480 k calories.

Освен нискокалоричния му ефект, популярният подсладител Ксилитол (Xylitol) притежава нисък гликемичен индекс, равняващ се на 7. Както навярно знаете, при започването на диета или оформяне на релеф по тялото – препоръчително е да се приемат въглехидрати с нисък гликемичен индекс, който ги прави бавно усвоими от организма и по-полезни. За да сравните, гликемичният индекс на захарта е 100.

Ксилитол: натурален и безвреден подсладител Xylitol

Чудото на този натурален подсладител се крие в илюзията, че всъщност приемате толкова сладко, колкото пожелаете, но без да трупате калории. Затова не пропускайте да се запознаете с начина на покупка и цената на Ксилитолът още сега, като посетите онлайн магазин магазинвелосипеди.com в София и разрешите проблемите със сладкото по време на вашата диета.