Любители рибари за рибарската макара

Любителите на риболова са изключително много като списъка включва спортисти, политици, обществени личности, журналисти.

Този факт не трябва да ви учудва като се има предвид, че риболовът отстъпва по популярност само на футбола и някои малко по-известни спортове. Много интересно четиво в този ред на мисли е „Етюди с въдица и пушка“ на Любо Николов, където авторът е събрал разкази на известни личности за техните риболовни или ловни приключения. Това, което прави впечатление е, че интервюираните любители рибари и ловци изразяват отношението и любовта към хобито си в едно изречение-мото, а забавните случки и завидни постижения като че ли служат само за фон.

За почитателите на интересните факти трябва да споменем, че едно от най-старите четива за рибари е „Трактат за лова на риба с кукичка“ и се смята за първата книга в риболовната литература. Практичната страна на всички тези и много други занимателни и полезни книги за лов и риболов, можете да откриете в специализираните магазини за риболов. Внимание заслужават иновациите в рибарската макара от fishingtime.bg, които са дело на най-големите имена в производството на рибарски принадлежности като Shimano.

CoreProtect механизмът на рибарските макари е едно много практично нововъведение, удължаващо максимално експлоатационния живот на макарата като предпазва от навлизане на замърсявания и вода във вътрешността й. S-ARB лагери устойчиви на корозия и още редица системи като Aero Wrap, Power Roller са иновативните придобивки на модерната рибарска макара Shimano. Основният материал за изработка на новите рибарски макари са композитите, които както при самата въдица осигуряват много по-голяма лекота и здравина отколкото при традиционните материали за изработка на основни рибарски принадлежности в миналото.
Любители рибари за рибарската макара
Разбира се, застъпени са и разновидностите на рибарските макари според спецификата им на действие т.е. с преден, заден или двоен аванс. Малко по-непознатите макари с двоен аванс набират популярност особено при шаранджийския риболов и разликата между тях и утвърдените разновидности е,че тези с двоен аванс дават на рибаря възможност да превключва от единия към другия модус и така се улеснява значително риболова на големи риби.

Запретвайте ръкави и още сега си изберете надеждна макара и висококачествени риболовни принадлежности за новия риболовен сезон!