На коя гестационна седмица отговаря съответния месец в който съм?

За всички бъдещи майки, на които им предстои за първи път да станат родители са характерни въпросите свързани с гестационна седмица, лунарен месец и т.н.

За да се изясни на тези от вас, които все още не са напълно наясно, ще ви кажа, че седмицата по време на бремнност се нарича гестационна седмица и по принцип няма разлика между нея и календарната седмица. Продължителността е също 7 дни, като името и идва от латинската дума „гестация“, която означава бремнност.

Продължителността на бременността е 280 дни – 10 месеца по 28 дни или 40 гестационни седмици по 7 дни, като разбира се това е ориентировъчно и както знаете има преждевремнно раждане и преносване на бебето. За да бъдете спокойни е добре да отчитате бременността си правилно, като разбира се е добре да се съветвате за всичко с вашия лекар. Отчитането на бременността започва винаги от първия ден на последната редовна менструация и тогава започва и първата гестационна седмица.

гестационна седмица

Ако искате да получите още допълнителна информация относно всяка една гестационна седмица, месец и т.н., то посетете ParentsKids.com – това е портал за родителство – място, където всеки може да открие лесно и бързо отговори на въпросите и търсенията, които го вълнуват в областта на създаването, отглеждането и възпитанието на децата, да получи помощ и подкрепа в моменти на нужда. А неговите създатели са родители също като вас, които искат да дадат информация на бъдещи майки, както и разбира се ценни съвети и мнения. Там е мястото, където ще откриете подробно разписана цялата бременност, като за всяка една гестационна седмица има отделна статия с ценни съвети и полезна информация.