Актуалните камини цени – какво получавате в замяна?

Безспорно качеството на работа на една камина се определя от нейната горивна камера.

Така при изчислението на актуалните камини цени прочетете още – най-голяма тежест оказва изборът на горивна камера. На пазара съответно се предлагат различни такива – някои по-изгодно, други по-скъпоструващи. Изборът зависи естествено не само от предпочитанията ви, но и от бюджета, с който разполагате. В тази връзка в следващите изречения сме посветили това да разгледаме какво представляват съвременните актуални цени на тези отоплителни тела и какво получавате в замяна за тях.

Сред основните видове, на които се спират повече домакинства биват: открити, класически тип камини или зидани камини, като всички те могат да изглеждат по един начин отвън, а всъщност да струват съвсем изгодно. Пример за това са предлаганите актуални цени на камини от kamini-eurostandart.com. От „Камини Евростандарт“ работят основно с два вида висококачествени горивни камери с голяма разлика в цените: български и френски такива. Преди да се спрем обаче на примерните им стойности е редно да отбележим какво всъщност търси съвременното семейство в една камина.

На първо място поставяме асоциацията за топлина и уют, която неизменно върви ръка за ръка с образа на камината. Именно това усещане за комфорт и приятна атмосфера е една от водещите причини, поради които хората искат да се сдобият с камина у дома. Като втори критерий поставяме по-икономичното отопление, тъй като всяко домакинство непрекъснато търси начини да внесе повече топлина в дома си през зимните месеци и да намали стойността на сметките, които пристигат. И не на последно място – фактор бива и това, че при евентуално решение за продажба на жилището – тези, които имат камини в тях поскъпват с 12%.

Актуалните камини цени - какво получавате в замяна?

Дотук разбрахме, че най-важното, което се изисква от една камина, в замяна на цената ѝ, бива ефективно и икономично отопление. От друга страна обаче е от значение да може да се работи лесно с нея, като пример за това са българските камини на изгодни цени от kamini-eurostandart.com. Те разполагат с:

– Възможност за регулиране на първичния въздух и на тягата;
– Голям вграден пепелник
– Възможност за хоризонтално и вертикално отваряне на панела, което позволява горивната камера да работи и като открито огнище.
– Опция въздушна риза с вграден нагнетателен вентилатор под горивна камера.

Накратко – всички разновидности на горивните камери, които са произведени от „Камини Евростандарт“ фирмата биха могли да ви осигурят комфорт, ефективно отопление и уют у дома, при правилно изготвен проект и монтаж. Примерната цена на българската горивна камера например варира от малко над 1000 лева до малко над 2000 лева, в зависимост от това каква искате да бъде тя. Докато френските горивни камери се предлагат на стойност към и над 4000 лева, като сами може да разгледате вариациите в цените им на kamini-eurostandart сайта.

Това, което бива от най-голямо значение за ефективността на камините обаче е тяхната изработка, която от фирмата производител извършват индивидуално, според всяко жилище, за което при тях е постъпила заявка. Не пропускайте да се запознаете по-подробно с повече информация по темата от kamini-eurostandart.com, още сега.